Veri analizi fiyatları 2024, analiz hizmetini aldığınız kuruma göre saatlik 45- 300 TL arasında değişmektedir. Çalışmalarınızda uzman bir ekipten destek almanız doğru analizler yapmanızı sağlar. Sayısal program dilinden anlamıyorsanız işin ehli uzmanlardan destek alabilirsiniz.
Veri analizi ücretleri belirlenirken hizmet aldığınız uzmanın deneyimi önemli bir faktördür. Ücretin bir diğer belirleyicisi, yapılacak analizlerin hangi nitelikte olduğudur. Teslim süresi de ücret hesaplama için dikkat edilen bir durumdur. Çalıştığınız firmanın kendi ücretlendirme politikası da bir diğer fiyat belirleme etkenidir.
SPSS Veri Analizi Fiyatları
Spss veri analizi fiyatları, yapılan analizin niteliğine göre 500-1000 TL arasındadır. Spss veri analizi ücreti belirlenirken hizmet alacağınız uzmanın deneyim süresi de göz önünde bulundurulmalıdır. Acil ihtiyacınız olan analizler için uzmanınıza daha yüksek ücret ödemek durumunda kalabilirsiniz.
Yurt Dışı Veri Analizi Fiyatları
Yurt dışı veri analizi fiyatları, 100 dolardan başlayarak 1000 Dolar’a kadar ilerlemektedir. Çalışmanızın detaylarına göre bu fiyatlarda değişiklik görülmektedir. Kişiler, yapacakları analiz türü ve çalışma büyüklüğüne göre analiz yaptırmaktadır.
MAXQDA Veri Analiz Ücreti
MAXQDA veri analiz ücreti, yaptıracağınız analizin kapsamına göre en düşük 100 en yüksek 5000 TL’ye çıkmaktadır. MAXQDA analiz ücretleri, nicel analiz ücretlerine göre daha yüksektir. MAXQDA ile yapılan analizler nitel veri analizleri olduğu için daha geniş kapsamlıdır ve ücretleri daha pahalıdır.
Veri Analizi Freelance Ücretleri
Veri analizi freelance ücretleri, hizmet aldığınız freelancer’ın deneyimine göre 100-2000 TL arasındadır. Veri analizini iş olarak yapan bir kurumdan hizmet alırsanız ücretler daha da yükselecektir. Freelance çalışan analistler genelde veri analizi yapmayı bilen öğrenciler veya kişiler oldukları için ücretleri ortalama olmaktadır.
Power Analizi Ücretleri
Power analizi ücretleri, uzmanına göre 200-700 TL arasında değişmektedir. Power analizi hizmeti almadan önce danışmanlık alacağınızın kişi veya kurumların hizmet kalitesini incelemeniz gerekmektedir. Veri analizi gerçekleştiremiyorsanız, bilen birinden yardım almanız zorunludur.
Hangi Programlarla Veri Analizi Yapılır?
Veri analizi, eskiden araştırmacıların elle yaptığı ve zorlandığı bir durumken günümüzde dijital uygulamalarla yapılabilmektedir. Veri analiz programları hem nicel hem nitel analizler gerçekleştirmenize imkan sağlamaktadır. Veri analizi programları şunlardır;
- SPSS
- LISREL
- Amos
- MAXQDA
- NVIVO
- MATLAB
- Microsoft Excel
- Python
- Tableau Software
Veri analizi yaparken sonuçların doğru çıkması çok önemlidir. Dijital yazılımlar sayesinde hem nitel hem nicel olarak doğru analizler yapabilirsiniz.
Veri Analizi Yapılan Türler
Veri analizi yapılan türler, nicel ve nitel alanda değişmektedir. Tanımlayıcı ve istatistiki olarak da veri analizi yapılabilir. Şirketlere ve eğitim kurumlarına da veri analizi hizmeti sağlanabilir. Veri analizi yapılan türler şöyledir;
- Metin Analizi
- İstatistiksel Analiz
- Tanımlayıcı Analiz
- Öngörücü Analiz
- Çıkarımsal Analiz
- Teşhis Analizi
- Normatif (Kuralcı) Analiz
- Reçeteli Analiz
Veri analizi yaptırmak istiyorsanız, uzman birinden destek almanız gerekmektedir. Akademik çalışmalarınıza yönelik nitel veya nicel analiz yaptırmak için bir uzmana danışmalısınız. Yüksek lisans veya doktora öğrencileri genelde tezleri için analiz yardımı alabilmektedir. Doğru veri sonuçlarına ulaşmak için dijital veri analizi programları kullanmak gerekmektedir.